Štěstí a umělá inteligence

Vrba pro tebe
Vrba pro tebe

Umělá inteligence je prý budoucnost. Dneska jsem viděla další video vysvětlující v čem že je umělá inteligence (artificial intelligence = AI) tak skvělá. Jak posune obchod a služby na jinou úroveň, umí zpracovat data, vyhodnotit je a doporučit jaký je nejlepší další krok. Kam? No přece k růstu, úspěchu, penězům a štěstí! Opravdu? Andrew Ng, expert přes AI uváděl jednoduchý příklad ze svého života.

Malá příjemná rodinná americká pizzerie, kam jezdí s rodinou o víkendu na pizzu. Prodávají několik druhů pizz. Kdyby využívali AI, uměli by analyzovat které dny, ve kterou dobu chodí jací klienti, kterou pizzu si nejraději dávají a na základě toho upravit nabídku. Tím by se jejich obrat zvýšil, mohli by nabrat více zaměstnanců, rozšířit restauraci a do budoucna otevírat i další pobočky. Samozřejmě na místech, které AI vyhodnotí jako vhodná (žádná pizzerie v blízkosti, hustota obyvatel milujících pizzu atd). Všechno to zní pohádkově, ne?

Andrew ale nezmiňoval, že by daná pizzerie byla nejblíže jeho bydlišti, měla nejlepší pizzu, nabízela nejlevnější cenu. Jediné co zmínil bylo, jak je útulná, příjemná a jak se tam s rodinou cítí příjemně. A druhou větou doporučil jak se této unikátnosti snadno a rychle zbavit – pomocí AI. :o)

Původně jsem chtěla psát o štěstí z pohledu práce a jak odlišně ho lidé hledají. A jak je možné, že někdo si dělá svou práci v malém, poctivě, vydělá si na živobytí a nějakou rezervu, nic víc nepotřebuje a je šťastný. A jinému nepřinese štěstí ani velká prosperující firma. Tak třeba někdy příště :o)

© 2021VrbaProTebe  I  Made in Karlín  I  Marketing Studio  I  Ochrana osobních údajů